Koninklijke erepenning voor SV Meerssen

SV Meerssen heeft tijdens de jubileumreceptie de koninklijke erepenning in ontvangst mogen nemen uit handen van burgemeester Clermonts. De Koninklijke Erepenning wordt gezien als de Koninklijke Onderscheiding voor verenigingen, stichtingen en instellingen. De Erepenning werd in 1965 ingesteld door koningin Juliana en symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de verenigingen, stichting of instelling. Uitreiking van een Erepenning vindt alleen plaats bij een 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarvan. SV Meerssen heeft afgelopen weekend haar 100-jarig bestaan gevierd.

Geschiedenis SV Meerssen
Op 18 maart 1918 werd de “Rooms-katholieke Sport Vereniging Marsana” opgericht. Marsana is afgeleid van de Romeinse naam voor Meerssen: Marsna. In 1965 fuseerden de voetbalclubs in Meerssen. De clubs Marsana en Drivo gingen samen verder onder de naam SV Meerssen. Tijdens de fusievergadering werd destijds besloten dat de datum 18 september 1918 als oprichtingsdatum gehanteerd bleef.

Meer over de geschiedenis van SV Meerssen komende zondag 9 september in een mini-documentaire op Meer Vandaag, na Meer Actueel.

Feest 100-jarige bestaan SV Meerssen

 

Lees vorig bericht

Schilderen in Ut Zaelke

Lees volgend bericht

Opening Vernissage