Stella Maris College schaft maatschappelijk stage af

Het Stella Maris College heeft besloten om de eerder verplichte maatschappelijke stages voor HAVO 4 en VWO 4 af te schaffen. Reden hiervoor is het stoppen van de subsidies die de school hiervoor ontving van gemeente Meerssen.

Verplicht
De Nederlandse overheid bepaalde jaren geleden dat maatschappelijke stages verplicht werden in het voortgezet onderwijs. Mede daarom stelde de gemeente Meerssen een subsidie beschikbaar voor de school, waarmee de menskracht werd bekostigd die hielp bij het organiseren hiervan, zoals bijvoorbeeld contacten leggen tussen het Stella Maris College en bedrijven.

Stoppen Subsidie
De overheid besloot enkele jaren geleden dat deze maatschappelijke stages niet meer verplicht waren. Gevolg was dat de gemeente Meerssen de subsidie introk voor het organiseren van de stages. Het Stella Maris College moet de organisatie van de maatschappelijke stages dus zelf bekostigen, maar beschikt over beperkte financiele middelen. Daarom heeft de school besloten om te stoppen met de verplichting voor leerlingen om een maatschappelijke stage te doorlopen.

 

 

 

Lees vorig bericht

Jaarmarkt zondag 2 september 2018

Lees volgend bericht

Lezing