Nieuwe actie tegen kerncentrale Tihange

Op 14 oktober vinden in België gemeenteraadsverkiezingen plaats. Reden voor Vereniging Stop Tihange Nederland om opnieuw actie te voeren “een uitstekend moment om het sluiten van de reactoren Tihange 2 en Doel 3 onder de aandacht te brengen van Belgische kandidaat politici.”

Coalitieakkoorden
De actiegroep geeft hierbij aan dat winnende partijen in Belgie iets kunnen betekenen “zij zullen straks coalitieakkoorden afsluiten en de mogelijkheid hebben om Tihange en Doel daarin een plek te geven.”

Eurogionale actie
Door dat de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen vindt op 29 september om die redenen een Euregionale actie plaats tegenover de verouderde kerncentrale van Tihange. Euregionaal betekent dat naast deelnemers uit België ook deelnemers uit Nederland en Duitsland mee zullen doen met deze actie.

Lees vorig bericht

Dementie, wat nu?

Lees volgend bericht

Nieuw seizoen Biekletse van start