Brand MOP: “verziekte relatie”

Dat het gaat om brandstichting, is wel duidelijk , maar wie er voor de brandende Meerssense ontmoetingsplek verantwoordelijk is, nog niet. Dat is de conclusie van wethouder Marly Heusschen, ongeveer een week na de brand van de MOP in Bunde.

Verziekte verhouding
De wethouder spreekt van een “verziekte relatie” tussen de bezoekers de MOP en bewoners van de Vliegenstraat. Ze vindt het onacceptabel dat er op bepaalde tijden meer dan 30 jongeren aanwezig zijn die lang niet altijd afkomstig zijn uit Meerssen. Daarnaast constateert ze dat omwonenden “meldingsmoe” zijn waardoor het aantal meldingen van overlast te beperkt is om een eventueel nieuw samenscholingsverbod in te stellen. Het verbod geldt tot 17 augustus en is nu van de baan.

Andere MOPs
De ontmoetingsplekken in Rothem en Waterval hebben ook te kampen met incidenten. Alleen daar bereiken die incidenten de buitenwereld veel minder snel omdat er maar weinig mensen in de buurt wonen, aldus Heusschen”. Zij wil door middel van straatcoaches in contact blijven met de jongeren en in de toekomst op die manier meer overlast voorkomen.

Lees vorig bericht

Nieuw seizoen Biekletse van start

Lees volgend bericht

Themabijeenkomst