Campingeigenaar De Boskant moet rectificeren

Gemeente Meerssen is al enige tijd in conflict met camping de Boskant in Geulle. Uit frustratie besloot de campingeigenaar daarom om een website te maken waarin hij de betrokken ambtenaren publiekelijk aanviel en beschuldigde van corruptie. Dinsdag was de uitspraak van het kort geding. De rechter stelde de gemeente in het gelijk. Na herhaaldelijke verzoeken van de gemeente weigerde de eigenaar de website uit de lucht te halen. Daarom besloot de gemeente naar de rechter te stappen.

Verwijderen
De eigenaar van de camping moet nu na uitspraak van de rechter een rectificatie plaatsen en alle persoonlijke informatie en foto’s van de betrokken ambtenaren verwijderen. Verder moet hij de zoekmachine van Google vragen om de publicatie en verwijzingen naar de website te verwijderen. Als de eigenaar zich niet houdt aan deze uitspraak, dan hangt hem een dwangsom van 500 euro per dag boven het hoofd, met een maximum van 75.000 euro.

Rectificatie
Inmiddels heeft de eigenaar van de camping een rectificatie geplaatst in op de website.”Op deze website werd een ambtenaar van de gemeente Meerssen in de maanden juli en augustus 2018 onterecht in verband gebracht met corruptie. De voorzieningenrechter in de rechtbank Limburg heeft inmiddels geoordeeld dat deze beschuldiging onrechtmatig is geweest en heeft bevolen de beschuldiging te verwijderen en de rectificatie te plaatsen.”

Reactie gemeente
De gemeente Meerssen laat in een reactie op eigen website weten “ook voor andere gemeenten in Nederland biedt deze uitspraak een houvast in de bescherming van werknemers, het uitvoeren van de taak van goed werkgeverschap en het stellen van heldere grenzen in de uitoefening van de ‘Veilige Publieke Taak’.”

Lees vorig bericht

Presentatie project Juupu: doe iets voor een ander

Lees volgend bericht

Informatiebijeenkomst over gemeentelijke financien