Maurice Nijsten gehuldigd in Beek

Filmmaker Maurice Nijsten is in de oude Pastorie in Beek gehuldigd voor zijn 50 jarig jubileum als filmmaker. Nijsten woonachtig in Ulestraten is vooral bekend geworden door zijn natuurfilms. Later is hij ook portretten van mensen gaan maken zoals onder andere van Charel Eijck en Beppie Kraft. Velen kwamen de jubilaris feliciteren met dit jubileum.

Oeuvreprijs
De provincie verraste Nijsten met het instellen van de Maurice Nijsten Oeuvreprijs. Deze prijs zal om de twee jaar uitgereikt aan iemand die zich op gebied van film of cultureel verdienstelijk heeft gemaakt. Maurice Nijsten ontving als eerste deze prijs en is ook het eerste jurylid voor de komende jaren.

Maurice Nijsten 50 jaar filmmaker

Lees vorig bericht

Opening Medisch Fitnesscentrum Meerssen

Lees volgend bericht

Marsna Paper nieuwe eigenaar gebouwen en grond Meerssen Papier