Stijging aantal passagiers en vracht MAA

In het tweede kwartaal van 2018 vlogen ruim 21,2 miljoen passagiers van en naar Nederland, een stijging van 4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Alle vijf de nationale luchthavens kregen dit kwartaal meer passagiers te verwerken. Maastricht Aachen Airport groeide met 49 procent het meest.

Corendon
Maastricht Aachen Airport laat in het tweede kwartaal van 2018 een sterke groei zien van het aantal passagiers. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2017 stijgt dit aantal met 49 procent, tot ruim 83 duizend reizigers. MAA profiteert onder andere van de uitbreiding van bestemmingen door luchtvaartmaatschappij Corendon.

Minder vrachtvervoer op Schiphol, meer op Maastricht
De hoeveelheid verwerkte vracht op de Nederlandse luchthavens daalde in het tweede kwartaal van 2018 met 1,3 procent tot 457 duizend ton. Deze daling komt voor rekening van Schiphol. Op MAA, waar de overige vracht wordt verwerkt, stijgt de overslag met ruim 91 procent, tot ruim 31 duizend ton. De stijging komt onder andere door de komst van twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen

Lees vorig bericht

Marsna Paper nieuwe eigenaar gebouwen en grond Meerssen Papier

Lees volgend bericht

25 jarig jubileum kinderdagverblijf Twiedel-diedel