Wereldwinkel sluit haar deuren

Na 30 jaar een vertrouwd beeld te zijn geweest in het centrum van Meerssen, is de Wereldwinkel genoodzaakt te stoppen. Teruglopende verkoopcijfers en oplopende lasten maken het onmogelijk in de toekomst de winkel open te houden.

Begin
De wereldwinkel vindt haar oorsprong op de Meerssense weekmarkt waar het allemaal begon. Met een provisorische kraam verkochten vrijwilligers in weer en wind producten die toentertijd nergens anders te koop waren. In de loop der tijd zijn deze artikelen in veel reguliere winkels te koop en lopen de verkoopcijfers terug, zo laat het bestuur weten. Daartegenover staan de lasten die met name de laatste 2 jaar op de begroting begonnen te drukken.

Keuze
Het bestuur van de stichting heeft ervoor gekozen om in de nabije toekomst geen risico te lopen en niet in de rode cijfers terecht te komen. Besloten is de winkel aan de Stationstraat dan ook per 1 januari 2019 te sluiten. De wereldwinkels in onder andere Valkenburg en Heerlen kampten met dezelfde problemen en hebben enkele jaren geleden al hun deuren moeten sluiten.

Lees vorig bericht

Lampen omruil-actie

Lees volgend bericht

Video: Slapen in een oud schoolgebouw