IVN Lezing door Lex Vlieks: de wondere wereld van de kriebelbeestjes

Op 8 oktober houdt Lex Vlieks een lezing over de wondere wereld van de kriebelbeestjes. Vaak zien we kleine beestjes als kriebelig of lastig. Wat zijn het eigenlijk voor diertjes en waarom zijn wij vaak zo huiverig als ze toevallig op ons komen zitten? Vaak wordt geroepen: ‘Pas op een wesp’. Maar was het ook wel een wesp? Veel insecten, die overigens maar een deel uitmaken van de kriebelbeestjes, verkleden zich als gevaarlijke stekende aanverwanten, terwijl ze heel onschuldig zijn.

De wereld van die kleine diertjes is heel divers. Naast lelijke zijn er ook heel mooie beestjes. Er zijn heel wat verschillende gedragingen te zien om te overleven. Hebben ze andere voedselbronnen nodig voor henzelf of hun kroost. Waarom zijn er zoveel verschillende soorten? Wat is hun plaats in de dierenwereld? Wij vinden ze vaak griezelig omdat ze zoveel pootjes hebben. Hoeveel poten heeft een miljoenpoot eigenlijk? En zo zijn er nog meer vragen die aan bod komen tijdens deze presentatie aan de hand van foto’s van de spreker. Er is tijdens de lezing voldoende tijd en ruimte om vragen te stellen.

De lezing is op 8 oktober a.s. en duurt ongeveer twee uur, met tussendoor een koffiepauze. Lokatie: Proostenkelder, Markt 25a, 6231LR  Meerssen. Tijdstip: 19:30 uur-21:30 Spreker: Lex Vlieks IVN Sittard-Geleen. Info: Fiel Van den Bergh: 043-3644271. Iedereen is welkom; aanmelding is niet nodig; u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen

Lees vorig bericht

Video: Slapen in een oud schoolgebouw

Lees volgend bericht

Werkatelier Nationaal Limburgs Landschap in Vliek