Debat tijdens raadsvergadering over MOP Bunde

Dat er iets moet gebeuren tegen de overlast van de MOP in Bunde is wel duidelijk. Maar de manier waarop, daarover verschillen de politieke partijen van mening. Een voorstel van coalitiepartij BRUG-M om de MOP binnen 10 dagen te verwijderen haalde het niet. Een voorstel van oppositiepartij Lokaal DNA om de MOP voor 1 december elders te plaatsen haalde het wel. Burgemeester Clermonts heeft tevens van de gemeenteraad de opdracht gekregen om te kijken of er opnieuw een samenscholingsverbod mogelijk is.

Klachten en overlast
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 27 september kwamen de incidenten van afgelopen tijd rond de MOP in Bunde aan de orde. De brandstichting en de klachten van omwonenden waren voor Lokaal DNA aanleiding een voorstel in te dienen. Zij vroegen verantwoordelijk wethouder Marly Heusschen om te verkennen of de MOP uiterlijk per 1 december naar de rand van Bunde verplaatst kon worden. Ook werd opgeroepen om zo snel mogelijk een nieuw samenscholingsverbod in te voeren. Tijdens de raadsvergadering gaf de burgemeester aan hier geen toezegging in te kunnen doen of het verbod er ook daadwerkelijk gaat komen. Hiervoor moet de burgemeester eerst in gesprek met de politie & justitie.

In gesprek
Omdat de wethouder reeds enkele weken in overleg is met alle partijen, ontraadde ze in eerste instantie het voorstel. De wethouder meende dat vooral de tijdsdruk die Lokaal DNA haar wilde opleggen, het proces zou kunnen verstoren. Na wat aanpassingen, door minder de nadruk te leggen op een harde datum maar dit wel het streven is, kon de wethouder akkoord gaan met het voorstel.

Verwijderen binnen 10 dagen
Volgens BRUG-M was het voorstel van Lokaal DNA te onduidelijk. Ook verschafte dit voorstel volgens hen onvoldoende helderheid. De partij riep daarom het college van burgemeester en wethouders op om binnen 10 dagen de MOP te verwijderen, deze op te slaan en vervolgens te plaatsen op een nieuwe plek. Het voorstel van BRUG-M haalde het niet. Het voorstel van Lokaal DNA haalde het wel.

Lees vorig bericht

Verkeersregelaar aangereden en bedreigd

Lees volgend bericht

Kinderboekenweek