Kunstveiling brengt 26.000 op

Een kunstveiling voor de stichting Hersenstrijd heeft 26.000 euro opgebracht. De veiling is een initiatief van neuroloog Marcel Aries en is afgelopen zaterdag gehouden in het Leopoldskerkje in Meerssen.

Diverse kunstenaars
Er zijn 32 kunstwerken van diverse Limburgse kunstenaars geveild. Zo zijn er onder andere werk van Charel Eijck, Wil van der Laan, Ariane Tonino, Frans Lemeer  en andere aangeboden om geveild te worden. Veilingmeester Jacques Giessen wist op een vakkundige manier de kunstwerken aan de man of vrouw te brengen. Na de opening van de veiling door burgemeester Clermonts en een aarzelende start kwam de veiling goed op gang en wisselde de kunstwerken van eigenaar.

Hersenstrijd
De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het fonds Hersenstrijd. Doel van dit fonds is het verbeteren van onderzoek naar betere behandelingen voor patiënten met ernstig hersenletsel. De cheque werd aan het einde van de veiling door burgemeester Clermonts overhandigd aan Marcel Aries.

Kunstveiling voor Hersenstrijd

Lees vorig bericht

Kinderboekenweek

Lees volgend bericht

Samenwerking Stichting Veul Diech Good en Albert Heijn Bunde