Protestactie per boot in Tihange

De Vereniging Stop Tihange Nederland (VSTN) heeft afgelopen zaterdag samen met een aantal Euregionale verenigingen een protestactie gehouden in Tihange. Met leuzen als “verkiezingen in zicht, Tihange en Doel dicht”, of in het Frans “Les élections vont arriver, Tihange 2 et Doel 3 terminé” maakte de actievoerders een boottocht over de maas die hen langs de kerncentrale voerde.

Diverse politici voerde het woord
Met nog twee weken te gaan tot aan de Belgische gemeenteraadsverkiezingen, hebben de organisaties vooral de politiek aangesproken om werk te maken van de sluiting van de kernreactoren Tihange 2 en Doel 3. Jean- Mark Nollet (Ecolo), Marco Verhees (PVDA-PTB)uit België, Oliver Krischer uit Aken en de Nederlandse Pascal Plusquin (PvdD) voerde het woord. Zij onderstreepten de verontrusting bij de burgers uit de Eurregio. Eloi Glorieux van Greenpeace België hield een pleidooi om de sluitingen onderwerp te maken bij de komende coalitie onderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen in België.

Lees vorig bericht

Duurzaam shoppen in de Kollekamp Geulle

Lees volgend bericht

Wandelen door de Curfsgroeve