Wandelen door de Curfsgroeve

Foto Curfsgroeve Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is, vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor het publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken op zondag 14 oktober.

Verplichte aanmelding
Voor deelname aan deze excursie dient u zich aan te melden via https://www.limburgs-landschap.nl/item/tickets [let op: vol=vol]. De excursie start zondag 14 oktober om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te 6231 RV Meerssen. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig. Goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

 

Lees vorig bericht

Protestactie per boot in Tihange

Lees volgend bericht

Aandacht knelpunten wateroverlast vanuit Tweede Kamer