Nieuwe bestemming Rothemermolen

Na jaren van leegstand is er een nieuwe eigenaar gevonden voor de Rothemermolen. De nieuwe eigenaar, Habenu – van de Kreeke Projecten uit Nuth, wilt het monumentale pand ombouwen tot een luxe complex met zorgwoningen en horeca. Het complex wordt uitgebreid met nieuwbouw.

Zorgappartementen en horeca
Naast horeca zullen in het pand zelf zorgkamers worden gebouwd. Deze kamers beschikken allen over een woon- en slaapkamer. Verder worden er 11 luxe zorgappartementen gebouwd waar echtparen zelfstandig kunnen wonen.

Verzoek aan gemeente
De nieuwe eigenaar heeft bij de gemeente een principeverzoek ingediend om medewerking te verlenen aan dit project. Gezien de lange leegstand hoopt de nieuwe eigenaar dat de gemeente snel groen licht zal geven. Het zorggedeelte zal Rothemermolen Residentie gaan heten. De zorg in het complex zal worden uitbesteed aan zorgaanbieder Nobamacare.

Lees vorig bericht

Man gewond geraakt bij overval

Lees volgend bericht

Op zoek naar stenen en keien langs de Maas