Gemeente Meerssen hijst Regenboogvlag

Op Coming Out Dag, donderdag 11 oktober, hijst de gemeente Meerssen de regenboogvlag. De gemeente Meerssen hijst de vlag samen met andere gemeenten, provincies en ministeries. 

Ondersteuning voor LHTB inwoners
Door het hijsen van de vlag onderstreept de gemeente dat iedereen op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Het hijsen van de vlag is een zichtbare ondersteuning van de gemeente voor LHBT-inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten. Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar.

Lees vorig bericht

Open dag bij Waterschap Limburg

Lees volgend bericht

Initiatiefnemers Juupu genomineerd