Gemeente Meerssen kampioen gft-afval

Van alle Limburgse gemeenten wordt in de gemeente Meerssen het meeste gft-afval opgehaald. Afgelopen jaar is volgens het CBS 211 kilo gft-afval per inwoner verzameld.

Bovenaan de lijst
Met dit resultaat staat de gemeente Meerssen bovenaan de lijst. Valkenburg aan de Geul is de nummer twee, met 177 kilo per inwoner, gevolgd door Nuth, Onderbanken en Peel en Maas. Als laatste van de Limburgse gemeenten  staat Venray, met 42 kilo gft per inwoner. Dit is 20 % van de hoeveelheid die Meerssen iedere twee weken aanbiedt.

Oorzaken
Waarom Meerssen zo hoog scoort is niet bekend. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals bijvoorbeeld het aantal malen dat de gemeente het gft komt ophalen en de aanwezigheid van grote tuinen kan een rol spelen. Van zeven Limburgse gemeenten zijn geen gegevens over het gft-aanbod bekend.

Lees vorig bericht

Komend weekend geen treinverkeer tussen Maastricht en Heerlen

Lees volgend bericht

Nacht van de nacht