Gesprekken tussen gemeente en de Boskant nog niet op gang

Ondanks de uitspraak van de rechter zijn de gesprekken tussen de gemeente en camping de Boskant nog niet op gang gekomen. De reden hiervoor is dat de website, waarop enkele beschuldigingen richting ambtenaren stonden, nog steeds in de lucht is. Alleen de beschuldigingen zijn van de site afgehaald.

Uitspraak rechter
De rechter bepaalde tijdens een kort geding dat de gemeente had aangespannen tegen de camping, dat de beschuldigingen van de site af moesten. Dit is ook direct na de uitspraak gebeurd. De gemeente heeft echter aangegeven, dat alvorens vervolgstappen genomen worden, de hele website uit de lucht moet. Deze beslissing komt voort uit een voorstel van de gemeenteraad die op 27 augustus is aangenomen binnen de raad.

Conflict
De Camping heeft al meer dan vijf jaar een conflict met de gemeente. Reden voor dit conflict is, volgens de gemeente, het jarenlang niet betalen van de toeristenbelasting, illegale gebouwen, de huur van de grond en de mogelijke koop van diezelfde grond. Volgens de camping is er geen sprake van illegale gebouwen en hebben zij alles netjes op papier staan. Het conflict is geëscaleerd.

 

Lees vorig bericht

Uitgelicht september 2018

Lees volgend bericht

Meer/Actueel 21-10-2018: Protestacties woonwagenbewoners – Meerssen koploper inzamelen GFT afval – Trainer RKUVC ontslagen