Nieuw kunstwerk Rotonde Beatrixhaven

Donderdag 25 oktober wordt een nieuw kunstwerk geplaatst op de rotonde Fregatweg/Meerssenhovenweg. Het kunstwerk is gemaakt door de Belgische kunstenaar Maarten Vaessen uit Kinrooi. Het kunstwerk verbeeldt een overvliegende adelaar, hooggeplaatst op een boogconstructie en is gemaakt van ijzer.

Verkozen uit 34 inzendingen
Begin 2018 begon de zoektocht naar een nieuw kunstwerk op de nieuwe rotonde. Een selectiecommissie, die bestond uit vertegenwoordigers van de Gemeente Meerssen, Huis voor de Kunsten en stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme, verkozen, uit 34 inzendingen, unaniem het kunstwerk.

Nieuw landmark voor Meerssen
De commissie is van oordeel dat het kunstwerk van Vaessen de potentie heeft om een landmark voor Meerssen te worden.

Foto: gemeente Meerssen

Lees vorig bericht

Weekmarkt al 35 jaar in Meerssen

Lees volgend bericht

Horeca Bridge Drive Markt Meerssen