Weekmarkt al 35 jaar in Meerssen

Het was Burgemeester Mans die bij zijn aantreden in de gemeente Meerssen in 1983 zich afvroeg wanneer de weekmarkt in Meerssen zou zijn. Hij kwam echter tot de ontdekking dat er helemaal geen weekmarkt was en nam het initiatief om te komen tot een weekmarkt in Meerssen.

Gevarieerd aanbod
Nu is er iedere donderdag een weekmarkt waarbij ongeveer 18 marktkooplieden hun producten aanbieden. Van levensmiddelen tot bloemen en planten. In het begin van de markt stonden er meer dan 30 standhouders. Toen moesten de marktkooplui de volle prijs betalen om te staan op de markt en waren er diverse kramen met dezelfde producten. Dit werkte niet en haakte veel marktkooplui af. Nu hebben de bezoekers van de markt keuze op een verschillend aanbod.

Feestelijk gevierd
Afgelopen donderdag is het feit dat de markt 35 jaar bestaat feestelijk gevierd. Iedere bezoeker kreeg een tas en er was gezorgd voor muziek. De marktmeesters werden door het College van B&W gehuldigd. Ook werd er een loterij gehouden waarvan op de markt de prijzen werden bekendgemaakt.

Lees vorig bericht

Koploper in gft-afval: ‘compliment aan de burgers’

Lees volgend bericht

Nieuw kunstwerk Rotonde Beatrixhaven