Lezing “Inheemse Orchideeën”

IVN Meerssen organiseert maandag 5 november een lezing over inheemse orchideeën. Als we het hebben over orchideeën, denken de meeste mensen aan die mooie, grote bloemen van bij de bloemist of het tuincentrum. Maar weinig mensen hebben weet van onze eigen wilde orchideeën, die je juist niet kunt kopen!

De meeste inheemse orchideeën zijn vrij klein, vaak onopvallend én zeldzaam. In Limburg mogen we ons gelukkig prijzen: dankzij de kalk in onze bodem komen hier nog relatief veel orchideeën voor. In deze lezing kom je meer te weten over deze kleine wonderen der natuur. Geen wetenschappelijk verhaal maar wel leuke weetjes en bijzonderheden over deze prachtige bloemen.

Deze lezing wordt gegeven door Marly Beursgens.
Wanneer? Maandag 5 november, 19.30 uur
Waar? Proostenkelder, Markt 25a, 6231LR Meerssen

Iedereen is welkom, u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen.

Foto: Marly Beursgens

Lees vorig bericht

In de voetsporen van de familie Schoenmaeckers

Lees volgend bericht

Meerssen halteplaats Drielandenlijn