Terras incident: ondernemers waarschuwde meerdere malen

Een aantal horeca-ondernemers hebben al verschillende keren gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties op de markt. Automobilisten rijden volgens de ondernemers veel te hard. Zowel voor de camera van Meer Vandaag als bij de gemeente is dit al meerdere keren aangekaart. Afgelopen dinsdagavond reed een automobilist in op het terras van Bruncherie SillyDays. Gelukkig was er op dat moment niemand aanwezig op het terras.

Gewaarschuwd

In Juni van dit jaar liet Sylvia van Mulken, een van de eigenaren van de Bruncherie, en Guido Bovens van de Keizer, voor camera weten dat het veel te gevaarlijk is. Van Mulken zei toen al “Er moet eerst iets gebeuren. Als ze zo hard blijven rijden dan ze nu doen, dan gaat er ook nog iets gebeuren”. En dat laatste gebeurde afgelopen dinsdag dan ook.

Bloembakken geplaatst
De gemeente plaatste in het voorjaar van 2018, na enig aandringen van ondernemers, bloembakken om de snelheid van hardrijders te verminderen. Echter al snel bleken deze bloembakken niet te functioneren en ging het voorbij scheuren met hoge snelheid gewoon door.

Reactie gemeente
De gemeente is door Meer Vandaag om een reactie voor camera gevraagd. Zij houden het echter alleen bij een korte schriftelijke reactie ” Het is natuurlijk verschrikkelijk wat gebeurd is”. Wethouder Luc Volders (verkeer) en burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz zijn op bezoek geweest bij betreffende ondernemers. De politie doet op dit moment verder onderzoek en roept getuigen, van het eenzijdige verkeersongeval, op zich te melden”.

Meer over dit onderwerp komende zondag in Meer Actueel en in het praatprogramma Uitgelicht.

Lees vorig bericht

Puck en Juul Knols in finale erelid Vereniging Limburg

Lees volgend bericht

Beeldende Kunstenaars Bunde laten nieuw werk zien