Wethouder Volders over terrasincident: “Gemeente is niet verantwoordelijk voor rijgedrag”

In de uitzending van Meer Actueel geeft wethouder Volders een reactie op het incident afgelopen week waarbij een auto het terras van een horecazaak op de markt inreed. De wethouder geeft hierbij aan niet verantwoordelijk te zijn voor het rijgedrag van de dader.

Reactie
De wethouder laat weten “Als een idioot achter het stuur zit kunnen wij geen enkele maatregel treffen. Je kunt bij die dingen doen wat je wil, maar er kan altijd iemand het terras op rijden”.

Eventuele oplossing
De wethouder laat wel weten vanaf volgend jaar een inspraaktraject in te gaan waarbij inwoners en ondernemers hun mening kunnen laten horen.

Waarschuwing van ondernemers
Een aantal horeca-ondernemers hebben al verschillende keren gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties op de markt. Automobilisten rijden volgens de ondernemers veel te hard. Zowel voor de camera van Meer Vandaag als bij de gemeente is dit al meerdere keren aangekaart. De gemeente nam wel maatregelen en plaatste, op verzoek van de ondernemers, een aantal bloembakken. Deze maatregel kon het incident niet voorkomen.

Meer over dit onderwerp in de uitzending van Meer Actueel.

Lees vorig bericht

Horeca Bridge Drive Markt Meerssen

Lees volgend bericht

Voetbaluitslagen zondag 28-10-2018