Drielandentrein nog niet naar Luik

De Limburger en 1Limburg melden dat de drielandentrein nog niet naar Luik gaat rijden. Eerder is aangekondigd dat de trein, met ook een stop in Meerssen, vanaf 9 december 2018 zeven keer per dag zou gaan rijden tussen Aken en Luik. De trein zal het vroegst medio 2019 Luik aandoen. De verbinding Maastricht-Aken gaat wel vanaf 9 december van start.

Oorzaken
Tegen 1Limburg zegt gedeputeerde Mackus dat er aan Belgische kant veel partijen betrokken zijn bij de uiteindelijke beslissing. “Het gaat ook om de principiële vraag of een commerciële vervoerder als Arriva op het Waalse spoor in België mag gaan rijden. Want dat is nu nog nergens het geval. Bij de vakbonden ligt dat kennelijk heel moeilijk”, aldus Mackus. Daarnaast hoopt hij op steun van de gemeente Luik voor de Drielandentrein.

Wachten op beslissing
Arriva heeft acht nieuwe treinstellen besteld voor deze internationale lijn. De treinen worden op dit moment zodanig aangepast dat ze op buitenlands spoor kunnen rijden. Maar zolang er geen beslissing van Belgische zijde is kunnen deze treinen niet doorrijden naar Luik. Arriva blijft optimistisch.

Lees vorig bericht

Unicef bridgedrive in Bunde

Lees volgend bericht

Rommel- en snuffelmarkt