Geen Antonovs meer op MAA

Vanaf vandaag zijn Antonov vliegtuigen niet langer welkom op Maastricht Aachen Airport. Dit besluit is een direct gevolg van de vele klachten die een serie vluchten met dit toestel afgelopen zomer opleverde.

Landingsgelden verhoogd
Directeur Jos Roeven van MAA: ‘We kregen afgelopen zomer verschillende opmerkingen van omwonenden over de Antonovs. Ook kwam dit ter sprake tijdens een kwartaaloverleg met de direct omwonenden. We hebben vervolgens de mogelijkheden onderzocht om dit soort toestellen te weren. Wat niet zo eenvoudig was. Want je kunt niet zomaar zeggen: jij mag wel komen en jij niet. Daarom hebben we de landingsgelden van deze toestellen met incidentele vrachtvluchten dusdanig verhoogd dat het niet meer aantrekkelijk is hier te vliegen. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor humanitaire vluchten.

Goodwill MAA
MAA loopt door deze beslissing inkomsten mis, maar wil aan de omwonenden laten zien dat ze hun klachten serieus nemen.

Eerder genomen maatregelen
Eerder dit jaar waren de grotere lestoestellen al niet meer welkom. Van april tot en met oktober waren vrachtvliegtuigen niet meer welkom tussen 06:00 uur en 07:00 uur. Luchtvaartmaatschappijen zijn dringend verzocht hun stroomaggreraat alleen te gebruiken indien noodzakelijk voor de start, landing of gekoelde lading. Daarnaast vinden gesprekken plaats met vliegtuigmaatschappijen om hun programma zo te verbeteren dat de kans op landing na 23.00 uur kleiner wordt.

Foto: Maastricht Aachen Airport.

Lees vorig bericht

Romeintje definitief dicht: speeltoestellen te koop gezet op marktplaats

Lees volgend bericht

IVN Jeugdgroep gemeente Meerssen kristallen kweken