Bijen schreeuwen om imkers

Om te zorgen dat er in te toekomst genoeg imkers zijn om de bijen te helpen bij hun werk organiseert Imkervereniging Mergelland welke is aangesloten bij de N.B.V. (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) een imkercursus voor beginnende imkers. De cursus wordt verzorgd door Imkervereniging Mergelland en omvat 8 theorielessen en 12 praktijklessen.

De theorielessen worden tweewekelijks en steeds op de vrijdagavond gegeven en begint op 25 januari 2019 om 19.30 uur. Naast de theoretische opleiding worden er ook praktijklessen gegeven. Deze starten in de maand maart/april 2019. De cursisten gaan bij ervaren imkers de theorie in de praktijk toepassen.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de introductie-avond voor de imkerscursus. Deze avond zal gehouden worden op 14 december a.s. in het Bijenpaviljoen van Buitenplaats Vaeshartelt, Weert 9 in 6229 PG  Maastricht. Aanvang 19.30 uur.

Tijdens deze introductie-avond krijgt u uitleg over de cursus, het lesrooster en de praktijklessen. Ook ontvangt u informatie over de benodigde beschermende kleding voor de praktijklessen als ook de kosten van de gehele cursus. Tevens zal er die avond een 15 à 20 minuten durende voorlichting film van de N.B.V. te zien zijn.

Voor informatie en/of aanmelding voor de introductie-avond: Bijenteeltleraar: H Maar E-mail:  info@imker-mergelland.nl Website: www.imker-mergelland.nl

 

Lees vorig bericht

Gemeentebegroting: tekort van half miljoen

Lees volgend bericht

Open dag Bijenpaviljoen