Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Burgemeester Clermonts heeft vrijdagavond drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt.  Zij ging eerst naar de brandweerkazerne om Paul de Vos en Paul Simons te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daarna ging de burgemeester naar het jubileumfeest van fanfare St. Martinus in Geulle om Leo Janssen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Twee brandweermannen
Paul de Vos is sinds 1983 lid van de vrijwillige brandweer van Meerssen. Zijn functie is Hoofdbrandwacht. Hij heeft als hoofdbrandwacht langdurig bijgedragen aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio. In al die jaren miste hij zelden een uitruk. Paul Simons is ook sinds 1983 lid van de vrijwillige brandweer van Meerssen. Ook Simons is Hoofdbrandwacht. In al die jaren is hij net als Paul de Vos kartrekker bij de opleiding en begeleiding van nieuwe brandweerlieden.

Mede oprichter fanfare Sint Martinus
Leo Janssen is medeoprichter van de drumband van Fanfare Sint Martinus in Geulle. Sinds 1978 is hij bestuurslid. In de periode 1990-1994 functioneerde hij als commissaris van Drumband Fanfare Sint Martinus. Sinds 2000 is Janssen vrijwilliger bij het Maastrichts Seniorenorkest. Janssen is bovendien actief als vrijwilliger bij het Cicero Zorgcentrum Ave Maria in Geulle. Hij begeleidt de rolstoelafhankelijke bewoners naar de Kapel, is actief bij het recreatieve dagprogramma en ondersteunt bij de diverse uitstapjes.

Lees vorig bericht

Succes voor Toneelclub Gäöl ‘62

Lees volgend bericht

Paul de Vos en Paul Simons koninklijk onderscheiden