Gemeenteraad stuurt wethouder terug naar eigenaar Romeintje

De gemeenteraad heeft verantwoordelijk wethouder Heusschen teruggestuurd naar de eigenaar om een laatste poging te doen het Romeintje te redden van de ondergang. Dit werd afgelopen begrotingsvergadering unaniem besloten door de gemeenteraad.

Motie aangenomen
De oppositiepartij Lokaal DNA en coalitiepartij het Origineel dienden tijdens de begrotingsvergadering een motie in om toch nog een keer te proberen om er uit te komen met de eigenaar van het Romeintje. In het voorstel willen de partijen het college van burgemeester en wethouders de ruimte geven om “als laatste poging- om te komen tot een tijdelijk huur- of gebruiksovereenkomst met de eigenaar van ‘t Romeintje maar dan inclusief de financiële afwikkeling voor de overname van de op het einde van de overeenkomst dan aanwezige speeltoestellen en inclusief de afdekking van de aansprakelijkheden in deze periode binnen een budget dat door het College redelijk wordt geacht”.

Voor de vijfde keer
Wethouder Heusschen moet nu voor een vijfde keer onderhandelen met de eigenaar. Zij laat tijdens de begrotingsvergadering aan de raad weten “u gaat mij nu voor een 5e keer terug sturen. U vraagt aan mij om terug te gaan naar een ondernemer die naar mij en de gemeente de deur heeft dichtgegooid.” Aldus de wethouder.

Lees vorig bericht

Sint Maarten in Rothem gevierd

Lees volgend bericht

Prins Maurice regeert over Geulle