Gäöls mannenkoor kijkt terug op drie geslaagde uitvoeringen

Het Gäöls Mannenkoor GMK heeft drukke weken achter de rug. Drie weekeinden achter elkaar kwam het koor in actie.

Het begon met een optreden tijdens de zangersdag in Schin op Geul, georganiseerd door de Onderlinge Federatie. Het GMK verraste het zangerspubliek met drie nummers: Yo Le Canto Todo El Dia, Toccata of Praise en The Awakening. De uitvoering ervan werd beoordeeld door Ludo Claesen, hoofdvakdocent koordirectie aan het Conservatorium Maastricht en dirigent van het Kamerkoor Maastricht. Net als de overige zes koren werd ook het GMK beoordeeld op zuiverheid, klankgehalte, techniek, dynamiek en frasering, ritmiek en opvatting/tempo. De uitvoeringen werden op vrijwel alle punten gekwalificeerd als goed tot zeer goed. Maar nog belangrijker was het uiteindelijke oordeel van de jury: “erg gedurfde stukken maar zeer interessant, zeer overtuigend en knap gezongen, goed gecontroleerde koorklank”. Een en ander bewijst dat het Gäöls Mannenkoor onder leiding van Paul Mestrom goed bezig is met dit repertoire. Het geeft vertrouwen voor de toekomst van het koor.

De zondagen 4 en 11 november zorgde het GMK voor de muzikale opluistering van Heilige Missen in de monumentale St. Martinuskerk. Terwijl op 4 november o.a. de Missa Brevis van Jacob de Haan werd uitgevoerd, stond op de 11e van de 11e de Limburgse mis van Gerard Sars op het programma. De tekst van deze mis is in het Gäöls dialect omgezet door koorlid Hein Peters. De H. Mis stond in het teken van het 90 jaar bestaan van Fanfare St. Martinus. Samen met de Fanfare heeft het GMK er een bijzondere mis van gemaakt. Met Fanfare en GMK was de koek overigens nog niet op! Ook de seniorenvereniging vierde zijn naamdag en voor Carnavalsvereniging de Bokkerieërs was het uiteraard de opening van het Carnavalsseizoen. Met een massaal gezongen Limburgs volkslied werd deze mis afgesloten.

Het Gäöls Mannenkoor kan nog altijd nieuwe leden in zijn gelederen opnemen! Zij zijn van harte welkom tijdens onze wekelijkse repetitie op de woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur in Gemeenschapshuis de Kollekamp, Heerenstraat 77, 6237 NS Moorveld.

Lees vorig bericht

Carnavalsmis en uitroeping Prins Maurice in Geulle

Lees volgend bericht

Caecilia activiteiten harmonie St. Caecilia Geulle