Leer oude hoogstamfruitbomen snoeien in Meerssen

IKL organiseert dit najaar in Meerssen een cursus die de snoei van oude fruitbomen behandeld. Mensen die graag de kneepjes van dit vak willen leren zijn van harte welkom om deel te nemen.

Fruitbomen worden regelmatig gesnoeid, dat geldt ook de voor oude, versleten bomen. Zij zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Takken dreigen echter uit te breken waardoor de bomen gevaarlijk en een “sta in de weg” worden. Hoe kun je deze oude vervallen bomen nog herstellen en zo lang mogelijk behouden? De appelboom wordt anders gesnoeid dan de perenboom. Hoe voer je dat uit en waar let je op? Al deze vragen komen uitvoerig aan bod tijdens de cursus.

De cursus bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. De theorieavond vindt plaats op dinsdagavond 27 november om 19.30 uur in Café-zaal De Keizer in Meerssen. Het praktijkgedeelte wordt georganiseerd op zaterdagochtend 1 december om 9.30 uur bij Mariënwaard in Maastricht.

Deelname aan deze verkorte cursus is kosteloos. Aanmelden is echter verplicht via www.buitenkrachtlimburg.nl.

Lees vorig bericht

Meerssen heeft achterstand huisvesting statushouders

Lees volgend bericht

Komend weekend geen treinen tussen Maastricht-Valkenburg