Kleine vierduizend handtekeningen voor vliegveld

Na alle negatieve berichten van tegenstanders van MAA laten de voorstanders ook van zich horen. Zij zijn verenigd in de groep “We Love maastricht Aachen Airport”.

Petitie aangeboden
De voorstanders hebben inmiddels 3956 handtekeningen verzameld en deze d.m.v. een petitie  op 7 november aangeboden aan gedeputeerde Joost van den Akker. Zij maken zich sterk om de inwoners van Limburg, zoals zij berichten: “te voorzien van de feitelijke, juiste informatie over de luchthaven en vliegverkeer”. Hun ervaring is dat veel mensen juist niet tegen het vliegveld zijn en dat de overlast wel meevalt.

Maatregelen
Martijn Evers, één van de kartrekkers van de groep, geeft aan dat de luchthaven er alles aan doet wat binnen de mogelijkheden ligt om de overlast te beperken. Als voorbeelden noemt hij o.a. het verbieden van lesvluchten met grote toestellen, het tijdelijk weren van vrachtvluchten tussen 6.00 en 7.00 uur en het niet meer toelaten van de Antonov toestellen.

Lees vorig bericht

Meer Actueel 11-11-2018: de belangrijkste punten uit de begroting – OR luidt de noodklok – Wethouder teruggestuurd om Romeintje te redden

Lees volgend bericht

Carnavalsmis en uitroeping Prins Maurice in Geulle