Lezing ‘eetbaar uit de natuur’ wilde planten: eetbaar, geneeskrachtig of giftig?

Onze voorouders waren jagers. Ze aten dieren met daarbij fruit, zaden, knollen en wilde planten. Planten dienden niet alleen als voedsel. Voor kwalen en kwaaltjes was men ook aangewezen op planten. In elke gemeenschap was er wel een kruidendokter, tovenaar of kruidenvrouw, die wist welke plant goed was en welke plant je beter kon laten staan omdat die giftig was.

In deze lezing laten we je kennis maken met een aantal eetbare planten: welk onderdeel van de plant eetbaar is en hoe je het kunt klaarmaken, maar ook hoe tal van planten model hebben gestaan voor de ontwikkeling van krachtige geneesmiddelen.

Wanneer Bibliotheek Meerssen
Waar Maandag 26 november
Tijd 14.00 tot 15.00 uur
Toegang gratis entree
Kijk voor het volledige programma op onze website: www.bibliotheekmeerssen.nl

Lees vorig bericht

Meer Vandaag voor de Ruggesteun aflevering 1: het brein achter de Ruggesteun

Lees volgend bericht

Unieke proeverij ‘chocolade, kaas & wijn’