“Oud-wethouder Cortenraede vertelde niet het eerlijke verhaal”

Tijdens een interview in het programma Uitgelicht vertelt oud-wethouder Houben, volgens hem, de werkelijke reden van het opstappen van oud-wethouder Cortenraede in februari dit jaar.  In de toelichting die Cortenraede gaf voor haar ontslag tijdens de gemeenteraadsvergadering in februari werd het college van burgemeester en wethouders niet gespaard. Ze voelde zich in de steek gelaten, zowel door het college als haar eigen partij, de VVD. Ze sprak van het uitblijven van collegialiteit onder collega’s en het nemen van besluiten op basis van macht i.p.v. inhoud. Ook haar eigen partij zou haar niet hebben gesteund. 

Werkelijke reden volgens Houben
Volgens Houben heeft Cortenraede niet het eerlijke verhaal verteld. “Cortenraede zegt bij haar afscheid dat ze het college onder druk heeft gezet. En daar zit nu juist de crux”, aldus Houben. Tijdens de behandeling van de stukken die o.a. over de tennisclubs (accommodatiebeleid) gingen, heeft zij drie keer binnen een week gedreigd met opstappen, indien het college haar niet zou steunen in haar voorstel. Ook haar eigen partij, de VVD, zou haar steunen hierin, aldus Cortenraede. Niets bleek minder waar. Cortenraede bleef stellig bij haar standpunt, maar de VVD steunde niet. Volgens Houben was de partij niet eens op de hoogte van haar voornemen.

Niet ziek
Het college besloot voor rust: men sprak af dat voor de buitenwereld Cortenraede ziekgemeld zou zijn en dat de VVD in de tussentijd zou proberen om met haar contact te leggen. Tot aan het moment waarop Cortenraede afscheid nam in de raadszaal, was het niemand gelukt om contact te krijgen met haar.

Steunen tot op zekere hoogte
Volgens Rene van Beekum, oud-fractie voorzitter van de VVD, is het niet vanzelfsprekend dat een partij ten allen tijde haar wethouder steunt. “de VVD zat al in een ongelukkige positie. Eerder was al een wethouder opgestapt (Glimmerveen). Tot op zeker hoogte moet je als partij je wethouder altijd steunen, maar er moet wel draagvlak zijn”, aldus van Beekum.

Lees vorig bericht

Drie jubilarissen kerkkoor St. Caecilia gehuldigd

Lees volgend bericht

Camping de Boskant niet eens met dwangbevel