Hele start en landingsbaan mag niet meer gebruikt worden

De Limburger en 1Limburg melden, woensdag 28 november, dat de provincie stopt met de vergunningsaanvraag om de hele start en landingsbaan te mogen gebruiken. Het gevolg van dit besluit is dat vanaf april 2019 niet meer de hele lengte van de baan gebruikt mag worden. Tot die datum wordt het gebruik van de hele baan nog gedoogd. “Het is tijd voor een pas op de plaats en het vinden van meer balans. De huidige aanpak past niet meer bij de actualiteit”, stelt VVD-gedeputeerde Joost van den Akker bij 1Limburg.

Geen lawaaierige toestellen meer
Met dit besluit komt de provincie de omwonenden tegemoet die steeds meer overlast ervaren van het vliegveld. De overlast wordt ook onderstreept door nieuwe meetmethodes en die laten zien dat dit nadeliger uitpakt voor de luchthaven. Voor de meeste lawaaierige toestellen is er in de toekomst geen plaats meer, aldus van den Akker.

Opluchting bij de omwonenden
De exploitant van het vliegveld en de vrachtvervoerders reageren teleurgesteld en beraden zich op hun positie, aldus de Limburger. Namens de omwonenden van MAA reageert Lou Wanten bij de Limburger opgelucht: ,”Onze belangrijkste eis is nu ingewilligd. Dit is een overwinning voor de omwonenden”. De provincie start een nieuwe vergunningsaanvraag op waarbij beperkt gebruik gemaakt mag worden van de hele start en landingsbaan door stillere vliegtuigen.

Lees vorig bericht

IVN jeugdgroep gemeente Meerssen kan nog nieuwe leden gebruiken

Lees volgend bericht

Duitsers met drugs aangehouden in Meerssen