Gemeentebestuur blij met beslissing MAA

Wethouder Paul Sanders laat in een verklaring weten dat het gemeentebestuur blij is met de beslissing van MAA om de toekomstplannen van de luchthaven te willen bijstellen en de aanvraag voor een nieuw luchthavenbesluit te willen actualiseren.

Open oog en oor
“Hiermee laten MAA en het provinciale bestuur zien een open oog en oor te hebben voor signalen uit de omgeving. Dit sluit overigens niet uit, dat de luchthaven in de toekomst weer gebruik zal mogen maken van de volledige baanlengte”, aldus Sanders.

Opgestarte vergunningsaanvraag gestopt
Maastricht Aachen Airport, met de Provincie Limburg als enige aandeelhouder, heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat gevraagd om de in 2016 gestarte vergunningsprocedure voor het mogen exploiteren van de luchthaven stop te zetten.

Verminderen zwaar vliegverkeer
Als minister Cora van Nieuwenhuizen het verzoek om stopzetting van de procedure inwilligt, komt ook het tijdelijk gebruik van de volledige baanlengte binnen afzienbare tijd te vervallen. Hiervoor zal het zwaardere vliegverkeer verminderen.

Lees vorig bericht

Kerstconcert van het Meerssens Mannenkoor

Lees volgend bericht

Sinterklaas bezocht de weekmarkt