Vijf ontmoetingsplekken voor 250 jongeren

De gemeente Meerssen telt op dit moment 4304 jongeren in de leeftijd tot 23 jaar.

Hiervan brengen 250 jongeren hun vrije tijd door op straten en pleinen, volgens de instanties. Voorheen verspreidden deze jongeren zich over 25 plekken binnen de gemeente. De afgelopen jaren heeft de gemeente 5 ontmoetingsplekken gecreëerd, de zogenaamde MOP’s. 

 

Overlastmeldingen

Maandelijks krijgt de gemeente tussen de 2 en 4 meldingen van overlast door jongeren. Dit geldt voor alle MOP’s in onze gemeente, met uitzondering van de MOP in Bunde. Hier steeg tot en met augustus 2018 het aantal meldingen van overlast. Na het invoeren van de avondklok en de ophef in de media, is de overlast vanaf september gedaald.

 

Verplaatsing MOP Bunde

Begin dit jaar kwamen de jongeren zelf met het verzoek of de MOP in Bunde niet verplaatst kon worden. Ze wilden een plek hebben waar zij ook konden voetballen. In de maanden die volgden is de verhouding met de buurt flink verstoord. Bij de gemeente groeide het besef dat de MOP verplaatst moest worden.

 

Oproep om mee te denken

Op dit moment heeft de gemeente, samen met een groep vrijwilligers een oproep geplaatst om mee te denken over een eventuele nieuwe locatie voor de MOP in Bunde. In januari 2019 zal het College een aantal mogelijke locaties presenteren. Vervolgens zal in het eerste kwartaal van 2019 gestart worden met de proeffase, buurtonderzoek en evaluatie. In het voorjaar van 2019 krijgt de MOP in Bunde een definitieve plek. 

Lees vorig bericht

Sinterklaas bezocht de weekmarkt

Lees volgend bericht

Verdachte inbraakpoging in Geulle opgepakt