Drielandentrein Aken-Maastricht start niet op 9 december

In de nieuwe dienstregeling van Arriva in Limburg, die start op 9 december, zou de Drielandentrein gaan rijden tussen Maastricht en Aken met een stop in Meerssen.  De goedkeuring van Duitsland voor deze trein heeft vertraging opgelopen waardoor de treinlijn pas later gaat starten.

Reizigersactie vervalt
“Het uitstel van de start is zeker geen afstel,” aldus Arriva. De testritten in de eerste week van december in Duitsland gaan gewoon door. Hoeveel vertraging de start van de treinlijn tussen Aken en Maastricht gaat oplopen is nog niet duidelijk. De reizigersactie één dag gratis reizen op 16 december vervalt en zal op een later moment worden aangeboden.

Niet naar Luik
In november werd al duidelijk dat België de goedkeuring voor de treinverbinding naar Luik niet zou afgeven. De belangrijkste reden daarvoor is dat de nieuwe treinen niet voorzien zijn van het nieuwe veiligheidssysteem ERTMS zoals België eist.

Lees vorig bericht

Meer Vandaag voor de Ruggesteun afl 3: Antoine over zijn kerstdagen

Lees volgend bericht

Politie zoekt getuigen aanrijding fietser