Jongeren denken mee over armoedebeleid

In december organiseert de gemeente Meerssen het project ‘Speaking Minds’ voor leerlingen van Stella Maris College. In dit onderzoek krijgen jongeren een stem in het gemeentelijke armoede- en schuldenbeleid. Het project draagt bij aan het verkleinen van de afstand tussen jongeren en gemeente. Door actief mee te denken hoopt men dat het zelfvertrouwen en vertrouwen van de jeugd in de overheid toeneemt.

Projectwerk
In deze projectwerk ontvangen leerlingen informatie over omgaan met geld, het voorkomen van schulden en het risico op sociale uitsluiting. Ze gaan ook in gesprek met beleidsmakers en organisaties zoals Traject, Kredietbank Limburg en de Ruggesteun.

Slotpresentatie in januari
Het project wordt in januari afgesloten met een slotpresentatie. Hier zullen de jongeren hun adviezen aan de gemeente presenteren. Wethouder Heusschen zal dan ook inhoudelijk reageren op de bevindingen van de jongeren. Na afloop van deze presentatie volgt nog een korte informatiemarkt, waarbij alle aanwezigen in groepjes met jongeren kunnen discussiëren.

Lees vorig bericht

Waterschap rekent op extra geld regering voor wateroverlast

Lees volgend bericht

Norah en Yarah Mukanga lanceren Dance-app