Huidige verkeersmaatregelen Ulestraten werken niet

De verkeersmaatregelen die vorig jaar genomen zijn blijken niet te werken. De gemeente Meerssen gaat daarom nieuwe maatregelen nemen om de aanhoudende overlast van het zware vrachtverkeer in de kern van Ulestraten te beteugelen.

Bewoners ervaren nog steeds overlast
Vorig jaar zijn in de burgemeester Visscherstraat en de Catharinastraat wegversmallingen en nieuwe wegbewijzering aangebracht in de hoop dat de overlast van het zware vrachtverkeer zou afnemen. Dit is door het sluipverkeer naar de A2 niet gebeurt. De bewoners van deze straten ervaren nog steeds veel overlast door het verkeer en klagen hierover.

Nieuwe maatregelen gemeente
De gemeente Meerssen heeft besloten om te kiezen voor nieuwe verkeersmaatregelen die wel gaan werken.

Op de kruising Burgemeester Visschersstraat-Beekerweg komt aan beide kanten een inrijverbod voor alle verkeer met uitzondering van fietsers, bromfietsers en bestemmingsverkeer.

Op de kruising Beekerweg-Burgemeester Visschersstraat komt eenzelfde inrijverbod in beide richtingen.

Bij huisnummer 79 in de burgemeester Visscherstraat wordt het inrijverbod Vischerstraat en het en het nu doodlopend gemaakte deel van de kruising Burgemeester Visscherstraat-Don Boscostraat opgeheven.

Kentekenscanner
Om te onderzoeken of de nieuwe verkeersmaatregelen een positief resultaat opleveren, gaat de gemeente het verkeer de komende tijd monitoren met een kentekenscanner.

 

Lees vorig bericht

Scouting Geulle brengt Meerssen het vredeslicht

Lees volgend bericht

Snuffel-rommelmarkt afgelast