Scouting Geulle brengt Meerssen het vredeslicht

Leden van de scouting Geulle gaan op zaterdag 22 december het vredeslicht ophalen in Utrecht. Het vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken in Bethlehem door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede.

Teken van vrede en vriendschap
Scouts zorgen vanaf het begin van de actie voor de verspreiding tot in de kleinste dorpen. “Dit vredeslicht willen wij graag met u delen, zodat wij samen een keten van licht vormen, als teken van vrede en vriendschap”. Aldus de scouting Geulle

Vredeslicht ophalen
De scouting roept de inwoners op “om het vredeslicht te ontvangen raden wij u aan om zelf een lantaarn of iets dergelijks mee te nemen om het licht makkelijk te vervoeren. Natuurlijk kunt u zelf een kaars of waxinelichtje meenemen, maar deze kunt u ook bij onze scouting krijgen, tegen een kleine vergoeding.” U kunt het vredeslicht ontvangen op zaterdag 22 december vanaf 19.00 uur in het scoutinggebouw.

 

Lees vorig bericht

Basisschool de Triangel in finale KVL

Lees volgend bericht

Huidige verkeersmaatregelen Ulestraten werken niet