39ste Oudejaarswandeling IVN Ulestraten

Op zondag 30 december wandelt IVN Ulestraten alweer haar 39e oudejaarswandeling. Ook dit jaar hebben we voor u weer een leuke route uitgezet in de mooie omgeving van Ulestraten.

Onze wandeling gaat over het zwak golvend plateau van Schimmert met prachtige vergezichten en aan de randen de diep ingesneden dalen. We passeren bijzondere buurtschappen zoals Raar, Waterval en de Wijngaardsberg met hun unieke brongebieden. Bijzonder aandacht tijdens deze wandeling hebben de oude, nu blootgelegde, wijnterrassen op de hellingen aangelegd in een ver verleden. Maar ook de dit jaar (2018) aangelegde nooddammen in het landschap die ervoor gaan zorgen dat het lager gelegen gebied, kern Meerssen, wordt gevrijwaard van wateroverlast en niet te vergeten de regenwaterbassins.

Al deze unieke en bijzondere elementen in het landschap zorgen voor een wandeling die zeker de moeite waard is. U kunt het allemaal zelf zien tijdens deze Oudejaarswandeling. Dus wat let u om met ons mee te wandelen.

We vertrekken om 14.00 uur vanaf het Kerkplein (Dorpstraat) te Ulestraten.

Denkt U aan gepaste kleding en schoeisel. Na de wandeling kunt u weer genieten van een gezellig samenzijn in het IVN lokaal “Onder d’n Huppel” Ingang Pastoor van Eijsstraat.

We hopen weer velen van u te mogen begroeten.
Namens IVN Ulestraten wensen wij u alvast een prettige wandeling.

Informatie: Fred Erkenbosch 0682987793

Wilt u IVN Ulestraten steunen, wordt dan lid via een mail aan: ivn.ulestraten@gmail.com

 

Lees vorig bericht

Curfsgroeve in handen van Limburgs Landschap

Lees volgend bericht

Winterregeling daklozen direct van kracht