Curfsgroeve in handen van Limburgs Landschap

De Limburger meldt op hun website dat de Curfsgroeve, tussen Meerssen en Berg, door de Provincie wordt overgedragen aan de stichting Limburgs Landschap. Tot 2009 werd in deze groeve nog mergel gewonnen.

Waardevol natuurgebied
Al jarenlang beheert stichting Limburgs Landschap in opdracht van de provincie de groeve. Het terrein is intussen uitgegroeid tot een mooi en waardevol natuurgebied waar veel zeldzame planten en dieren opnieuw een plek gevonden hebben. Boven de groeve is een uitkijkpunt gebouwd dat uitzicht biedt over een groot deel van her terrein.

Recreatiegebied
Jaren geleden lagen er plannen om van de groeve een recreatiegebied te maken. De overheid besloot uiteindelijk toch om een andere weg te kiezen en gaf het Limburgs Landschap opdracht om er een natuurgebied van te maken.

Groeve behouden voor de toekomst
Limburgs Landschap is blij dat ze de Curfsgroeve nu in eigen beheer krijgen. Alleen op deze manier is de stichting er zeker van dat het terrein ook in de toekomst behouden blijft als natuurgebied.

 

Lees vorig bericht

Meer Kerst: intocht kerstman, Kerst Inn Rothem & Santa’s Run

Lees volgend bericht

39ste Oudejaarswandeling IVN Ulestraten