Winterregeling daklozen direct van kracht

In Zuid-Limburg gaat vanwege de verwachte kou vanaf vandaag de winterregeling daklozen in. Daklozen in Zuid-Limburg kunnen zonder te betalen terecht in de maatschappelijke opvangvoorzieningen van het Leger des Heils, MOVEOO en Levanto. Ook zijn de openingstijden verruimd. Iedereen wordt binnen gelaten. Desnoods worden extra opvangplaatsen geregeld.

Gevaar voor onderkoeling
De winterregeling gaat in wanneer het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen, bijvoorbeeld bij vorst of een combinatie van strenge kou met harde wind en langdurige regen. Mensen kunnen hierdoor ernstig onderkoeld raken of zelfs overlijden. Als de temperatuur voldoende is gestegen, gelden de gebruikelijke regels voor de opvangvoorzieningen weer.

Samenwerkende partijen
Alle Zuid Limburgse gemeenten, politie, het Leger des Heils, Levanto, MOVEOO, GGD Zuid Limburg, Mondriaan en Zuyderland GGZ, werken samen in het opvangen van daklozen. Hulpverleners en politie zijn extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te overnachten.

Lees vorig bericht

39ste Oudejaarswandeling IVN Ulestraten

Lees volgend bericht

Wethouder Gulikers: gemeente niet onder strenger financieel toezicht