Netwerk van AED’s nog steeds onvoldoende

CDA en Lokaal DNA vinden het netwerk van AED’s in onze gemeente onvoldoende. Nog steeds zijn volgens beide partijen te weinig toegankelijke locaties voorhanden. In de avonduren en het weekend zijn locaties vaak gesloten en weten werknemers van instellingen vaak niet waar de AED is.

AED vaak levensreddend
Jaarlijks krijgt één op de duizend Nederlanders te maken met een hartstilstand, een AED kan dan soms levensreddend zijn. De gemeente Meerssen maakt zich daarom al jaren sterk voor een dekkend netwerk. Ook bieden ze gratis reanimatie- en AED cursussen aan voor alle burgers en toch blijken er nog steeds veel plekken te zijn waar geen of te weinig AED’s voorhanden zijn.

Voorstel CDA en Lokaal DNA
Beide partijen roepen het College op om te onderzoeken of er niet meer AED’s naar meer toegankelijke locaties kunnen worden verplaatst. Waar mogelijk moet aan eigenaren van privé AED’s gevraagd worden om de defibrillator naar de buitenzijde van de woning te verplaatsen en aan te sluiten op het netwerk van Hartslag. In buurten waar te weinig AED’s hangen moeten er apparaten worden bijgeplaatst zodat blackspots tot het verleden gaan behoren.

Actieplan
CDA en Lokaal DNA vragen wethouder Heusschen dan ook om in maart of april 2019 met een actieplan en bijhorende kosten naar de Raad te komen. Het voorstel is door een meerderheid in de gemeenteraad aangenomen. BRUG-M stemde tegen. Zij riepen beide partijen op om eerst zelf met een actieplan naar de Raad te komen.

Lees vorig bericht

Ontmoetingspunt de Ketel vierde vijf jarig bestaan

Lees volgend bericht

Seizoens-excursie Buitengoed Geul & Maas:  een rondje door ‘het Heilig Land!’