Wethouder Gulikers: gemeente niet onder strenger financieel toezicht

De gemeente Meerssen staat niet onder strenger financieel toezicht van de provincie. Dat laat verantwoordelijk wethouder Gulikers aan Meer Vandaag weten. Gulikers reageert op een bericht van 1Limburg, waarin staat dat de gemeente Meerssen onder strenger financieel toezicht is gesteld door de Provincie. 

Twee vormen van toezicht
Er bestaan twee vormen van toezicht op de gemeente die de Provincie kan instellen: preventief en repressief. Het preventieve toezicht is de meest strenge vorm. Hierbij moet de gemeente alle uitgaven eerst aan de Provincie overleggen. Bij repressief toezicht beperkt zich de provincie tot het controleren van de begroting en jaarrekening van de gemeente.

Verandering termijn
“De gemeente Meerssen staat al enkele jaren onder repressief toezicht en in feite is daar nu niets aan veranderd. De enige wijziging is dat de termijn nu veranderd is van vier naar een jaar”, aldus Gulikers.

Lees vorig bericht

Winterregeling daklozen direct van kracht

Lees volgend bericht

Ontmoetingspunt de Ketel vierde vijf jarig bestaan