Gemeente Meerssen wijst mediation af

De gemeente Meerssen heeft mediation van de rechtbank inzake camping de Boskant in Geulle afgewezen, meldt de Limburger op hun website. Dinsdag troffen vertegenwoordigers van de gemeente en camping de Boskant elkaar opnieuw in de rechtbank.


Nieuwe onafhankelijke onderzoeker
Beide partijen ruziën al jaren over erfpacht, illegale bouwwerken en afdracht van toeristenbelasting. De zitting van dinsdag ging over het aanstellen van een onafhankelijke expert die de waarde van de opstallen moest vaststellen, aangezien twee eerdere onderzoeken tot verschillende uitkomsten hadden geleid.

Erfpachtconstructie
In plaats van dat het ging over het aanstellen van een onafhankelijk expert, ging het al snel over andere zaken waaronder de erfpachtconstructie. De voorzitter van de rechtbank concludeerde dat er veel meer speelde tussen de gemeente en de camping. Vooral de smaadwebsite is voor de gemeente nog steeds een doorn in het oog. De camping daarentegen is van mening dat er nog steeds geen echt overleg is met de gemeente en dat ze steeds voor voldongen feiten worden gezet.

Uitspraak over zes weken
Camping de Boskant wil graag gebruik maken van de mediation en alles wat gebeurt is te vergeten. Na een schorsing om te overleggen, gaven de juristen van de gemeente Meerssen aan dat het college van B&W dit niet ziet zitten. Over zes weken doet de rechter uitspraak.

Lees vorig bericht

Hennepplantage aangetroffen en ontruimd in Bunde

Lees volgend bericht

Zorgcentrum Beukeloord bereidt zich voor op kerst