Bundeling eerste Daltonschool in Zuid-Limburg

Basisschool de Bundeling uit Bunde is sinds kort een officiële Daltonschool. “Volgens de onderzoekscommissie is de Bundeling een schoolvoorbeeld voor veel andere Daltonscholen,” aldus directeur Astrid Claessens.

Daltonschool
Een Daltonschool is een onderwijssoort waarbij de nadruk ligt op keuzevrijheid, samenwerking met andere leerlingen en de ontwikkeling van zelfstandigheid. Binnen het Daltononderwijs bepaalt de school wat er geleerd wordt en in welk tijdsbestek dat dient te gebeuren. Er zijn momenteel  ongeveer 400 Daltonscholen in ons land.

Gepersonaliseerd leren
De Bundeling is al enkele jaren bezig met dit nieuwe concept. Deze manier van werken sluit daarbij naadloos aan bij het gepersonaliseerd leren in het voortgezet onderwijs. Deze lesmethode wint steeds meer terrein, zo ook het Stella Maris College in Meerssen.

Lees vorig bericht

Kerstman bezocht de weekmarkt

Lees volgend bericht

Lezing blockchain en bitcoin: het verhaal achter de hype