Lezing blockchain en bitcoin: het verhaal achter de hype

Tijdens deze avondlezing zal Jeroen van Oerle onderwerpen omtrent blockchain en cryptocurrencies, zoals bv. bitcoin, behandelen. Het doel is om de hype rond cryptocurrencies weg te halen en in te zoomen op de fundamentele basis.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: een uitleg van wat blockchain technologie is, waar de verschillen zitten tussen blockchain en cryptocurrencies, wat de onderliggende factoren zijn om de waarde van cryptocurrencies te kunnen bepalen, praktijk toepassingen van blockchain technologie en het perspectief op cryptocurrencies en blockchain technologie vanuit een belegger.

Van Oerle is bij Robeco portfolio manager van het “Robeco Global FinTech Equities” fonds dat binnen het Robeco Trend-beleggen team wordt beheerd. Naast portefeuille beheer onderzoekt hij ook trends binnen de financiële sector. Door zijn onderzoek is Van Oerle ook actief betrokken bij de implementatie van nieuwe technologieën binnen de vermogensbeheer sector. Van Oerle is in augustus commissaris geworden bij Modex Tech., een blockchain en smart-contract softwarebedrijf uit Londen.

Vrijdag 11 januari 20.00u. Locatie; bibliotheek. Kosten: € 2,50 leden | € 4,- niet-leden gratis voor Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Aangeboden door Stella Academia. Interesse? Vooraf aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

Lees vorig bericht

Bundeling eerste Daltonschool in Zuid-Limburg

Lees volgend bericht

Haal nu je gratis boekstartkoffer