Komt brede school er nu wel of niet?

Dat is de vraag die zich oproept bij het lezen van een artikel in de Limburger van vandaag. In dat artikel laat wethouder Heusschen weten dat er duidelijk afspraken gemaakt zijn voor de vorming van een brede school in Meerssen en daar wil de gemeente het LVO aan houden, aldus Heusschen.

Leerlingen zouden in 2017 al komen
De leerlingen van het Stella Maris College Valkenburg zouden al in 2017 naar het Stella Maris College in Meerssen komen. In april van dit jaar liet het LVO nog weten dat het Stella Maris College vanaf schooljaar 2019-2020 plaats zou bieden aan zowel vmbo-, als havo/vwo-leerlingen. De komst van de leerlingen uit Valkenburg naar Meerssen wordt steeds uitgesteld. Om alle leerlingen onder te kunnen brengen is het gebouw in Meerssen uitgebreid en van binnen flink aangepast.

Mogelijk niet naar Meerssen
Er wordt gespeculeerd dat de leerlingen van Valkenburg mogelijk niet naar Meerssen komen. De gemeente Valkenburg aan de Geul liet tijdens de begrotingsvergadering al weten de school te willen behouden in Valkenburg. Een andere oorzaak van het uitstel is de toename van aanmeldingen van nieuwe leerlingen binnen het vmbo in Valkenburg.

Lees vorig bericht

Stem van de Goede Herder kerstdienst in de Koel

Lees volgend bericht

Nieuwjaarswandeling IVN Meerssen