Vlechten wilgentenen IVN Jeugdgroep gemeente Meerssen

Het team van de IVN-Jeugdgroep wenst jullie veel natuurplezier in 2019! Heb je inspiratie om van natuurlijke materialen iets creatiefs te maken? En heb je zin om  weer flink aan de slag te gaan na uitslapen, oliebollen en kerstkransen? Kom dan in actie op zaterdag 12 januari 2019 om 09:30 uur aan de Veeweg 20, 6231 RW in Meerssen. 

Daar gaan wij wilgentenen vlechten. 
Misschien heb je er nooit van gehoord dan kun je er nu mee kennismaken. Wilgentenen zijn buigbare dunne takken van de knotwilg. Het vlechten is een van de oudste tradities in Nederland. Het ambacht bestaat meer dan 2000 jaar. Je kunt een iglo vlechten, een scherm, een mand of een krans. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Jack Savelberg geeft uitleg en gaat jullie leren vlechten. Zorg dat je op tijd bent zodat wij snel kunnen beginnen! Om 12.00 uur zijn de vlechtwerken ver klaar en is de bijeenkomst afgelopen.

Wij kunnen nog nieuwe leden gebruiken.
Kom zaterdag maar eens kijken naar deze eeuwenoude traditie Wilgentenen vlechten. Als je wilt kun je meteen meedoen. Je bent van harte welkom! Ben je nog geen lid van de IVN Jeugdgroep maar wel nieuwsgierig geworden? Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Geef je om de natuur dan is de IVN Jeugdgroep iets voor jou! Kijk ook eens op de websites van IVN Meerssen en IVN Ulestraten.De bijeenkomst is deze keer op het adres Veeweg 20  6231 RW Meerssen en niet in de Proostenkelder.

Informatie
Jeanne Lam 043-3649012 e-mail thijslam@hetnet.nl IVN Meerssen Jan de Veen 06-82971361 e-mail  jdeveen1958@gmail.com  IVN Ulestraten Websites: https://www.ivn.nl/afdeling/meerssen en https://www.ivn.nl/afdeling/ulestraten

Lees vorig bericht

Jaarwisseling: vuurwerkoverlast, brandweer en feest

Lees volgend bericht

Gemeente Meerssen krimpt