Nieuwjaarsreceptie handen schudden en speechen

Vrijdagavond vond de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats in het gemeentehuis van Meerssen. Veel burgers en verenigingen maakten van de gelegenheid gebruik om de beste wensen aan het college van B&W en aan elkaar over te brengen.


Project in Sri Lanka
Na het vele handen schudden sprak de burgemeester haar jaarlijkse nieuwjaar speech. Ze vertelde over haar reis naar Sri Lanka, een reis met een missie. Haar dochter is hier geboren en samen met de andere leden van het gezin zijn ze al jaren geleden in dit deel van de wereld een project gestart.

Samenhang
Ook roemde de burgemeester in haar speech de samenhang in onze gemeenschap. Dit werd afgelopen jaar opnieuw ervaren tijdens haar stages bij verschillende muziekgezelschappen in onze gemeente. Ook werden de 2 honderdjarige verenigingen, harmonie St. Agnes en voetbalclub SV Meerssen even in het zonnetje gezet.

Meerssen blijft altijd Meerssen
De burgemeester benadrukte nogmaals dat Meerssen altijd Meerssen zal blijven, ongeacht of onze gemeente een Regiegemeente wordt of eventueel door buurgemeente Maastricht wordt opgeslokt.

Wethouder Volders grote afwezige
Tijdens de speech werd wethouder Volders even door de burgemeester op de hak genomen. Hij was namelijk niet aanwezig tijdens de receptie. Volders vindt al jaren dat de nieuwjaarsreceptie de gemeente weer op 1 januari gehouden moet worden, maar naar nu blijkt is hij al enkele dagen op vakantie. Volgens de burgemeester heeft hij dan ook niet langer meer recht van spreken.

Lees vorig bericht

Gemeentebestuur start 2019 met nieuwjaarsreceptie

Lees volgend bericht

Bunde Nu Samen